Tacopaj
Här är resultatet av min tacopaj. Insåg när jag skulle lägga upp att jag måste nog införskaffa mig några snyggare uppläggningsfat om jag ska fortsätta med denna blogg haha
Gör så här:
Sätt först ungen på 225 grader.
Pajdeg:
Blanda smör, vetemjöl samt paprikapulver. Blanda med händer eller i en matblandare. Tillsätt till sist 2 msk vatten så att du får en jämn deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ungen ca. 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
Fyllning:
Bryn purjolöken tillsammans med köttfärsen, tillsätt tacokryddan. Blanda väl, tillsätt vatten om så behövs. Låt koka på medeltemparatur ca. 5 minuter.
Blanda turkisk yougurt och créme fraichen tillsammans med majsen och tacosås.
Guacemole:
Mosa avocado med en gaffel, tillsätt olivolja, salt, peppar, vitlök och citronsaft. Blanda, servera!
Slutligen fyll pajskalet först med köttfärsen sedan häll créme fraiche blandningen över. Toppa med riven ost och paprikapulver. Grädda i mitten av ungen ca. 20-25 minuter tills osten fått en fin gyllen brun färg.
Servera pajen med tacochips, gräddfil samt guacemole.
Muuums! =)