Chocklad cupcakes

Härom dagen bakade jag och min pojkvän cupcakes. Så jävla goda!!

  

Ni får tyvärr lida med att min kamera suger fett så bilderna blir tyvärr inte dem bästa.


Ingredienser för 12-16 st

3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering


Gör så här


1. Sätt först ungen på 175 grader


2. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker så det blir riktigt pösigt och vitt.


3. Smält smör och blanda det i en bunke tillsammans med gräddfilen och kaffet. Blanda sedan ihop det med äggsmeten.


4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke vid sidan av. Vänd sedan detta försiktigt under omrörning ner i smeten.


5. Hacka den mörka chockladen grovt och smält den i ett vattenbad. När chockladen är smält häll den i smeten och rör om ordentligt.


6. Placera sedan ut muffinsformar på en plåt, fyll formarna med smeten och placera plåten i mitten av ungen ca. 15 minuter. Låt svalna efter så att frostingen ej smälter.


Chocklad frosting:


1. Blanda smör, florsocker, vanlijsocker, kakao och philadelphiaost så att det blir krämigt. Rör sist ner kaffet.


2. Spritsa sist över frostingen på cupcakesen. Garnera med strössel eller bär.


Good look =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0